Sushi bake z pastą wasabi S&B

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Widzieliście ostatni hit Tik-toka Sushi bake? Jest to zapiekanka stworzona ze składników, które zwykle zwijamy w rolkę. Fly me to the spoon przygotowała swoją wersję tego dania przy użyciu naszych produktów. Jest to niecodzienna propozycja, ale bardzo smaczna. Jesteśmy pewni, że tym daniem zaskoczysz niejednego gościa na imprezie. Sprawdź filmik jak zrobić to pyszne danie krok po kroku Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Składniki na ryż:

Składniki na marynatę do łososia:

Pozostałe składniki:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ryż dokładnie opłucz i gotuj wg przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z zalewą i wyłóż nim spód naczynia żaroodpornego. Na wierzch posyp 1 łyżką sezamu i 1 pokruszonym arkuszem nori.
  2. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni (termoobieg).
  3. Łososia pokrój w kostkę i wymieszaj ze składnikami marynaty. Wyłóż na ryż i piecz przez 15 minut.
  4. Majonez wymieszaj z wasabi. Udekoruj wierzch zapiekanki naszym wasabi mayo, srirachą, plasterkami ogórka i awokado. Posyp szczypiorkiem i sezamem.
  5. Danie można jeść samo lub nakładać porcje do arkuszy nori i jeść jak tacosy.
PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY