Spring rollsy z grzybami słomkowymi i sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 23

Brak głosów do tej pory.

Spring rollsy to jedne z tych przekąsek, które mają wiele twarzy. Deliciousplace przygotowała swoją przepyszną propozycję na to danie. Wykorzystała do tego grzyby słomkowe i przyrządziła je jak pieczarki. A całość podała z ostro-słodkim sosem Ros Thai Thai.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy. Zeszklij pokrojoną drobno cebulę, dodaj plasterki czosnku, a po minucie odsączone z zalewy i posiekane drobno grzyby słomkowe. Podsmażaj 2 minuty i wlej sos sojowy, duś jeszcze do odparowania sosu. Na koniec dopraw olejem sezamowym.
  2. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelej zimną wodą i posiekaj. Do makaronu dodaj przestudzone grzyby, kolendrę, sól i pieprz. Wymieszaj
  3. Pojedyncze arkusze papieru ryżowego zanurzaj w ciepłej wodzie na kilka sekund i rozkładaj na desce. Układaj po 1 dużej łyżce farszu grzybowego oraz po kilka cienkich długich pasków marchewek i ogórka. Zawijaj spring rolls i podawaj z sosem słodko-pikantnym.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY