Skrzydełka z kurczaka w marynacie galbi BBQ
SKŁADNIKI
- 1 łyżeczka Białego Sezamu House of Asia
- 80 g Marynaty do mięsa wołowego galbi BBQ O’Food
- 12 skrzydełek z kurczaka
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- Skórka z jednej limonki
- 1/2 łyżeczki papryki Gochugaru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżka posiekanej dymki
- 1/2 l oleju do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Skrzydełka podziel na 3 części, lotki odłóż (możesz wykorzystać je do przygotowania bulionu), a w pozostałych częściach natnij skórę, przełóż do miski i wymieszaj z 40 g marynaty galbi.
- Wymieszaj skrobię, mąkę, skórkę z limonki, paprykę oraz sól i w tak przygotowanej mieszance obtocz kurczaka. Następnie usmaż mięso w głębokim tłuszczu do uzyskania jasno złotego koloru, wyjmij, odsącz na ręczniku papierowym i czynność powtórz do uzyskania złoto-brązowego koloru.
- Pozostały sos galbi podgrzej i wymieszaj w nim skrzydełka.
- Gotowe danie posyp zieloną dymką i sezamem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY