Sernik Raffaello na zimno

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Dla wszystkich fanów kokosowych słodkości Czarna Wisienka przygotowała wybitnie pyszny i prosty deser – sernik na zimno z rafaello. Idealnie kremowy i lekki, doskonały w towarzystwie mrożonej kawy.

Ilość porcji

Liczba porcji

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 400 ml mleczko kokosowego Kara lub kremu kokosowego Kara
  • 500 g jogurtu greckiego
  • 100 ml wrzącej wody
  • 3 kopiaste łyżki żelatyny
  • 10 łyżek cukru pudru (może być z erytrolu lub ksylitolu)
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • Do podania: Rafaello, wiórki kokosowe, blanszowane migdały

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Żelatynę rozpuść we wrzątku.
  2. Do miski przełóż mleczko kokosowe, jogurt, cukier puder i wiórki kokosowe. Na końcu wlej lekko przestudzoną rozpuszczoną żelatynę. Całość wymieszaj.
  3. Tortownicę o średnicy ok 18cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę i włóż do lodówki na min. 5h.
  4. Gotowy sernik posyp wiórkami kokosowymi, udekoruj kulkami Rafaello i blanszowanymi migdałami.

Tip: żelatynę możesz zastąpić jej roślinnym odpowiednikiem – agar agar

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY