Sałatka z Quinoa i musztardą miodową Maille
Letnia i orzeźwiająca sałatka idealna na wieczorne spotkania. Właśnie takie danie wyczarujesz z naszymi produktami i to w 30 minut. Podstawą sałatki jest quinoa mieszana, która odpowiada za chrupkość, ale także za dobry wygląd dania.
SKŁADNIKI
- 100 g Quinoi komosy ryżowej QF
- 1 łyżeczka musztardy miodowej Maille
- 1 mała puszka czarnej fasoli
- 1 grejpfrut obrany i pokrojony w cząstki bez skóry
- 1 awokado obrane pokrojone w kostkę
- 1 małe opakowanie orzeszków nerkowca
- 8 pomidorków cherry pokrojonych na pół
- Sok z połowy limonki
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- Sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę ugotuj na sypko, następnie wystudź. Dopraw solą i pieprzem, przełóż do miski.
- Następnie dodaj odsączoną fasolę, kolendrę, awokado, grejpfruta, pomidorki i wymieszaj.
- Orzechy upraż na suchej patelni, wystudź i dodaj do sałatki. Dodaj łyżeczkę musztardy skrop sokiem z limonki i dodaj oliwę z oliwek całość wymieszaj.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY