Sałatka z pieczonym indykiem, camembertem sosem winegret

Idealna zarówno na świąteczny stół, jako lekki obiad lub lunch do pracy. Sałatka gotowa jest już w 10 minut, a co ważne – nie wymaga wielu składników oraz umiejętności szefa kuchni. Dodatek dressingu na bazie musztardy Maille nadaje całości wyjątkowego charakteru, bogatego smaku i aromatu. Przepis powstał we współpracy z Praktykulinarni.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 180 g mieszanki sałat
  • 4 plastry pieczeni z indyka pokrojonej w kostkę
  • 120 g sera camembert pokrojony w paski
  • 2 pomarańcze pokrojone w plastry
  • 300 g winogron przekrojonych na pół
  • ½ nasion z owocu granatu
  • 2 łyżki szczypioru posiekanego
  • Pieprz do dekoracji

Dressing:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na półmisek wyłóż sałatę, dodaj pomarańcze, pieczeń, winogron oraz camembert.
  2. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu.
  3. Sałatkę posyp nasionami granatu oraz szczypiorkiem, a następnie polej dressingiem i oprósz pieprzem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY