Sałatka z pieczonym indykiem, camembertem sosem winegret
Idealna zarówno na świąteczny stół, jako lekki obiad lub lunch do pracy. Sałatka gotowa jest już w 10 minut, a co ważne – nie wymaga wielu składników oraz umiejętności szefa kuchni. Dodatek dressingu na bazie musztardy Maille nadaje całości wyjątkowego charakteru, bogatego smaku i aromatu. Przepis powstał we współpracy z Praktykulinarni.
SKŁADNIKI
- 180 g mieszanki sałat
- 4 plastry pieczeni z indyka pokrojonej w kostkę
- 120 g sera camembert pokrojony w paski
- 2 pomarańcze pokrojone w plastry
- 300 g winogron przekrojonych na pół
- ½ nasion z owocu granatu
- 2 łyżki szczypioru posiekanego
- Pieprz do dekoracji
Dressing:
- 4 łyżeczki musztardy miodowej Maille
- 3 łyżki Darbo borówka
- 1 łyżka octu z białego wina
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na półmisek wyłóż sałatę, dodaj pomarańcze, pieczeń, winogron oraz camembert.
- W miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu.
- Sałatkę posyp nasionami granatu oraz szczypiorkiem, a następnie polej dressingiem i oprósz pieprzem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY