Sałatka z ogórka z sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 5

Brak głosów do tej pory.

Lubicie słodko-kwaśne i pikantne smaki? Ta sałatka jest dla Was! Edyta Dyduch przychodzi z viralowym przepisem na zakręcone ogórki z wykorzystaniem ogórka i sosu Ros Thai Thai. Sałatka jest chrupiąca, orzeźwiająca i pyszna!

Ilość porcji

Liczba porcji

-1

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 5 łyżek Sosu do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
  • 4 ogórki zielone (wybierz te o jak najbardziej prostym kształcie)
  • garść orzechów ziemnych
  • łyżeczka ziaren sezamu
  • sok z połowy limonki
  • płatki chilli , szczypta do posypania
  • świeża kolendra, garść do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Orzeszki upraż na suchej patelni.
  2. Ogórki dokładnie umyj, nie obieraj ze skórki.
  3. Przyłóż pałeczki z obu stron ogórka i natknij go pod lekkim kątem, następnie odwróć ogórka na druga stronę i natnij w tym samym miejscu. Zobacz jak to zrobić: https://www.instagram.com/p/Cvc8byDIouD/
  4. Tak przygotowane ogórki włóż do miski, dodaj 5 łyżek sosu, sok z limonki i wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Podawaj posypane prażonymi i posiekanymi orzechami, sezamem, płatkami chilli oraz świeżą kolendrą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY