Panna Cotta z pulpą mango i waniliową nutą Fly me to the spoon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Szukasz pomysłu na prosty deser? My go mamy! Troszkę mleczka kokosowego, pulpa z mango i magiczne zaklęcie – agar agar! Wypróbuj nasz przepis na waniliową panna cotte i zaskocz swoich znajomych magicznym deserem. Flymetothespoon pokaże Wam jak zrobić ten pyszny deser krok po kroku Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Agar-agar rozpuść w mleku kokosowym cały czas mieszając. Całość delikatnie podgrzej (nie gotuj!). Następnie dodaj wanilię oraz cukier. Całość doprowadź do wrzenia gotuj przez 1 minutę. Zdejmij garnek z ognia.
  2. W międzyczasie silikonową formę do panna cotty posmaruj olejem. Dzięki temu gotowy deser łatwo wyjmiesz z foremki.
  3. Rozlej masę do foremek i wstaw do lodówki na minimum 60 minut, aż całość zastygnie.
  4. Panna Cottę wyjmij z foremek i podawaj z sosem mango i świeżą mięta.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY