Panna Cotta z pulpą mango i waniliową nutą Fly me to the spoon
Szukasz pomysłu na prosty deser? My go mamy! Troszkę mleczka kokosowego, pulpa z mango i magiczne zaklęcie – agar agar! Wypróbuj nasz przepis na waniliową panna cotte i zaskocz swoich znajomych magicznym deserem. Flymetothespoon pokaże Wam jak zrobić ten pyszny deser krok po kroku Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 500 ml mleczka kokosowego 16-19 %
- 2 łyżeczki agar agar
- 4 łyżki pulpy z mango
- 40 g cukru
- 3 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- Skórka z limonki starta
- 2 łyżeczki agar agar
- 4 listki świeżej miętę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Agar-agar rozpuść w mleku kokosowym cały czas mieszając. Całość delikatnie podgrzej (nie gotuj!). Następnie dodaj wanilię oraz cukier. Całość doprowadź do wrzenia gotuj przez 1 minutę. Zdejmij garnek z ognia.
- W międzyczasie silikonową formę do panna cotty posmaruj olejem. Dzięki temu gotowy deser łatwo wyjmiesz z foremki.
- Rozlej masę do foremek i wstaw do lodówki na minimum 60 minut, aż całość zastygnie.
- Panna Cottę wyjmij z foremek i podawaj z sosem mango i świeżą mięta.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY