Pad Thai z tofu z sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Tajskie danie w 15 minut? Tak, to możliwe! Wystarcz, że użyjesz sosu do Pad Thai Ros Thai Thai, który zaoszczędzi Ci dużo czasu. Do dzieła! Dziękujemy za przepis waffle.plantation.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Makaron gotuj przez ok. 4 minuty w lekko osolonej wodzie.
  2. W międzyczasie wlej olej do woka i włącz palnik. Przeciśnij czosnek przez praskę i umieść w woku. Odsącz tofu i pokrój w kostkę. Umieść w woku i dodaj sos sojowy. Smaż kilka minut (ok 3) mieszając co jakiś czas.
  3. Makaron odsącz na durszlaku, przelej zimną wodą, żeby się nie posklejał.
  4. Na woka wbij 2 jajka i bardzo szybko wymieszaj wraz z tofu i czosnkiem. Po minucie dodaj makaron i mieszaj, żeby składniki się połączyły. Po 2 minutach dodaj sos pad thai od Ros Thai Thai i smaż kolejne 2 minuty mieszając co chwilę.
  5. Na końcu dodaj kiełki i posiekany szczypiorek i wymieszaj, smaż jeszcze przez moment.
  6. Pad Thai podaj z posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Smacznego
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY