Pad Thai z tofu z sosem Ros Thai Thai
SKŁADNIKI
- 100 g Bezglutenowego makaronu ryżowego House of Asia
- 80 ml Sosu Pad Thai Ros Thai Thai
- 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 90 g Kiełków fasoli mung House of Asia
- 2-3 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku
- 150 g tofu
- 2 jajka
- 1 pęczek szczypiorku (lub 2 cebule dymki)
- Prażone orzeszki ziemne (posiekane lub pokruszone, np. w moździerzu)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Makaron gotuj przez ok. 4 minuty w lekko osolonej wodzie.
- W międzyczasie wlej olej do woka i włącz palnik. Przeciśnij czosnek przez praskę i umieść w woku. Odsącz tofu i pokrój w kostkę. Umieść w woku i dodaj sos sojowy. Smaż kilka minut (ok 3) mieszając co jakiś czas.
- Makaron odsącz na durszlaku, przelej zimną wodą, żeby się nie posklejał.
- Na woka wbij 2 jajka i bardzo szybko wymieszaj wraz z tofu i czosnkiem. Po minucie dodaj makaron i mieszaj, żeby składniki się połączyły. Po 2 minutach dodaj sos pad thai od Ros Thai Thai i smaż kolejne 2 minuty mieszając co chwilę.
- Na końcu dodaj kiełki i posiekany szczypiorek i wymieszaj, smaż jeszcze przez moment.
- Pad Thai podaj z posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Smacznego
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY