Meksykańska sałatka z kaktusem
Wystarczy kwadrans oraz kilka składników, aby przygotować przepyszną, sycącą sałatkę w meksykańskim stylu! Dodatek marynowanego kaktusa, soczystych pomidorów oraz delikatnego sera feta sprawia, że danie posiada bogate połączenie smaków.
SKŁADNIKI
- 1 słoiczek kaktusa pokrojonego w paseczki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 cebule dymki drobno pokrojone
- 2-3 pomidory drobno pokrojone
- Garść drobno posiekanej kolendry
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- Sok z 1/2 limonki
- 1/2 kostki fety
- Sól i pieprz do smaku
- Awokado do dekoracji – opcjonalnie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miski włóż kaktusa, cebulę, pomidory oraz kolendrę, a następnie posyp całość oregano.
2. Wlej sok z limonki oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Na koniec dodaj pokruszoną fetę i udekoruj plastrami awokado.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY