Kurczak Yakitorii z orzechowym sosem Ros Thai Thai Delicious Place
SKŁADNIKI
- 2 opakowania Sosu Yakitori House of Asia
- 600 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie paski
- 5 cebulek szalotek pokrojonej w ćwiartki
- 6-7 zielonych szparagów pokrojonych w 5 cm kawałki
Sałatka:
- 150 g Rzodkwi Marynowanej Daikon House of Asia pokrojonej w kosteczkę
- 1 łyżeczka Pasty Miso House of Asia
- 1 łyżeczka Oleju Sezamowego House of Asia
- 1/2 małej młodej białej kapusty
- 1/4 małej czerwonej kapusty
- 2 łyżki majonezu
- garstka posiekanej kolendry
Do podania:
- Sos Satay Ros Thai Thai — wedle uznania
- Sezam Biały
- posiekana dymka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kurczaka, szalotki i szparagi nabij na przemian na wcześniej wymoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki posmaruj dokładnie sosem yakitori.
- Obie kapusty poszatkuj i wrzuć do misy. Dodaj rzodkiew daikon.
- Majonez, pastę miso i olej sezamowy wymieszaj, przełóż do sałatki razem z kolendrą i wymieszaj.
- Szaszłyki yakitori grilluj około 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z sałatką, sosem Satay oraz posypane sezamem i dymką.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY