Gulasz wieprzowy bulgogi z kopytkami shiitake

Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Przygotuj gulasz z azjatyckim twistem. Dodaj do niego koreańską pastę Bulgogi i pastę z czosnku, a to proste danie zamieni się w prawdziwą ucztę! Soczyste kawałki mięsa w ostrym sosie na pewno zasmakują Twoim bliskim.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

90 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 100 g pasty Bulgogi
  • 2 łyżeczki pasty z czosnku
  • 500 g mięso wieprzowe na gulasz
  • 2 średnie cebule pokrojone w kostkę 1x1cm
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę 1x1cm
  • 1 pietruszka pokrojona w kostkę 1x1cm
  • 2 pomidory pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól , pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso pokrój w grubszą kostkę. Do zamarynowanie użyj 3 łyżek oleju, jednej saszetki pasty ulgogi, pasty z czosnku, soli oraz pieprzu. Całość dobrze wetrzyj w strukturę mięsa.
  2. Zamarynowane mięso oprósz mąką. Na rozgrzana patelnię wlej olej i podsmażaj mięso na rumiany kolor. Następnie przełóż je do garnka, wlej bulion, dodaj drugą pastę bulgogi i gotuj na wolnym ogniu.
  3. Cebulę, marchewkę i pietruszkę pokrój. Następnie na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i podsmażaj warzywa przez 3-4 minuty. Później dodaj je do garnka z mięsem i gotuj całość do miękkości.
  4. Pomidory pokrój w kostkę, a następnie podsmaż je na patelni. Dodaj łyżkę mąki, dobrze wymieszaj i dodaj do gulaszu. Gulasz dokładnie wymiesza i dopraw do smaku.

TiP: Aby mięso miało lepszy smak pozostaw je zamarynowane w lodówce najlepiej na noc.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY