Gulasz wieprzowy bulgogi z kopytkami shiitake
Szukasz pomysłu na smaczny obiad? Przygotuj gulasz z azjatyckim twistem. Dodaj do niego koreańską pastę Bulgogi i pastę z czosnku, a to proste danie zamieni się w prawdziwą ucztę! Soczyste kawałki mięsa w ostrym sosie na pewno zasmakują Twoim bliskim.
SKŁADNIKI
- 100 g pasty Bulgogi
- 2 łyżeczki pasty z czosnku
- 500 g mięso wieprzowe na gulasz
- 2 średnie cebule pokrojone w kostkę 1x1cm
- 1 marchewka pokrojona w kostkę 1x1cm
- 1 pietruszka pokrojona w kostkę 1x1cm
- 2 pomidory pokrojone w kostkę
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól , pieprz do smaku
- Olej do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso pokrój w grubszą kostkę. Do zamarynowanie użyj 3 łyżek oleju, jednej saszetki pasty ulgogi, pasty z czosnku, soli oraz pieprzu. Całość dobrze wetrzyj w strukturę mięsa.
- Zamarynowane mięso oprósz mąką. Na rozgrzana patelnię wlej olej i podsmażaj mięso na rumiany kolor. Następnie przełóż je do garnka, wlej bulion, dodaj drugą pastę bulgogi i gotuj na wolnym ogniu.
- Cebulę, marchewkę i pietruszkę pokrój. Następnie na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i podsmażaj warzywa przez 3-4 minuty. Później dodaj je do garnka z mięsem i gotuj całość do miękkości.
- Pomidory pokrój w kostkę, a następnie podsmaż je na patelni. Dodaj łyżkę mąki, dobrze wymieszaj i dodaj do gulaszu. Gulasz dokładnie wymiesza i dopraw do smaku.
TiP: Aby mięso miało lepszy smak pozostaw je zamarynowane w lodówce najlepiej na noc.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY