Grillowany bakłażan po azjatycku w sosie gochujang O’Food
Macie ochotę na grilla? Flymetothespoon przygotowała dla Was propozycję na grillowanego bakłażana w azjatyckim stylu. Jest pikantnie, rześko i pysznie. Warzywo w sosie gochujang O’Food zadowoli każdego fana smaków tajskich czy koreańskich. Sprawdźcie sami.
SKŁADNIKI
- ¼ – ½ buteleczki sosu BBQ Gochujang Bulgogi od O’Food
- 2 łyżeczki sambal oelek House of Asia (opcjonalnie)
- 1 bakłażan
- ½ papryki czerwonej
- 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych
- Świeże zioła: kolendra, mięta, szczypiorek
- 1 limonka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Bakłażana pokrój w około 1 cm plastry wzdłuż. Posmaruj go marynatą Korean BBQ Gochujang z obu stron i grilluj z obu stron na grillu (na tacce) lub na patelni grillowej, aż się zrumieni. Po przewróceniu na drugą stronę wrzuć na grilla także paprykę, lekko skropioną olejem.
- Wyłóż warzywa na talerz. Bakłażana posmaruj jeszcze odrobiną marynaty i, jeżeli chcesz uzyskać dużą ostrość, odrobiną sambal oelek. Posyp orzeszkami i ziołami, skrop limonką.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY