Grillowane warzywa z kąskami kurczaka w sosie satay Ros Thai Thai Yummy_fotografia_kulinarna

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 114

Brak głosów do tej pory.

Przygotuj pyszne i zdrowe grillowane warzywa z kąskami kurczaka w sosie satay! Sos Satay Ros Thai Thai dodaje potrawie wyjątkowego smaku, a chrupiące warzywa i soczysty kurczak tworzą idealne połączenie. Wypróbuj ten przepis i ciesz się lekkim, egzotycznym posiłkiem! Za przepis dziękujemy Yummy_fotografia_kulinarna

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 5-6 łyżek Sosu Satay Ros Thai Thai
  • 120 gramów piersi z kurczaka pokrojonej w drobną kostkę
  • 150 gramów zielonych szparagów
  • 6 młodych marchewek
  • 1 garść orzechów włoskich i ziemnych
  • sezam biały i czarny do posypania
  • sól i pieprz
  • świeża kolendra

Do podania

Sos Satay Ros Thai Thai

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Piersi z kurczaka zamarynuj w sosie Satay. Wstaw do lodówki na ok. 40 minut. Po czym kurczaka zawiń w folię aluminiową/ papier do pieczenia lub połóż na talerzykach do grillowania i grilluj przez ok. 20 minut.
  2. Marchewkę przekrój na pół, polej oliwą i posól. Grilluj przez 10 minut
  3. Szparagi połóż na talerzykach do grillowania, polej oliwą i posól. Grilluj przez 8 minut.
  4. Na talerz wyłóż warzywa oraz kurczaka.
  5. Orzechy posiekaj drobno, sezam podpraż na suchej patelni.
  6. Warzywa oraz kurczaka posyp posiekanymi orzeszkami i sezamem. Udekoruj listkami świeżej kolendry i podaj z sosem Satay do maczania.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY