Fresh spring rollsy z pieczonym łososiem i owocami z sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 120

Brak głosów do tej pory.

Zainspiruj się Delicious Place i stwórz wiosenne rollsy! Kolorowy papier ryżowy, świeży makaron vermicelli, pieczony łosoś zamarynowany w słodkim sosie sojowym i soczyste owoce. Podaj je z sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai i ciesz się niezwykłym smakiem!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

35 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

do podania:

Sos do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Łososia posmaruj 3 łyżeczkami słodkiego sosu sojowego z każdej strony i ułóż na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w 200℃ z termoobiegiem przez 6 minut.
  2. Makaron gotuj przez minutę we wrzątku i zahartuj w zimnej wodzie. Odcedź dokładnie, wymieszaj z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego oraz olejem sezamowym.
  3. Ogórka pokrój wzdłuż w plasterki, a następnie w cienkie długie słupki. Ananasa i melona obierz i również pokrój w cienkie słupki. Grejpfruta wyfiletuj, obierając go z białych błonek.
  4. Arkusz papieru ryżowego zanurz w szerokiej misce z ciepłą wodą na kilka sekund. Wyjmij i rozłóż na dużej, zwilżonej wodą desce. Ułóż po kawałku łososia, porcji makaronu, kilku kawałkach ananasa, ogórka, melona i fileciku grejpfruta. Posyp odrobiną sezamu. Zwiń sprig rollsy, zaczynając od złożenia bocznych brzegów do środka.
  5. Podaj z sosem do spring rollsów.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY