Fresh spring rollsy z pieczonym łososiem i owocami z sosem Ros Thai Thai
Zainspiruj się Delicious Place i stwórz wiosenne rollsy! Kolorowy papier ryżowy, świeży makaron vermicelli, pieczony łosoś zamarynowany w słodkim sosie sojowym i soczyste owoce. Podaj je z sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai i ciesz się niezwykłym smakiem!
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Papieru ryżowego kolorowego do sajgonek House of Asia
- 4 łyżeczki Sosu sojowego słodkiego House of Asia
- 200 g Makaronu ryżowego świeżego Vermicelli House of Asia
- 1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
- 1 łyżka Sezamu białego House of Asia
- 300 g filetu z łososia bez skóry pokrojonego w cienkie paski
- 1/2 ogórka szklarniowego
- 1/4 melona
- 1/4 małego ananasa
- 1/2 grejpfruta
do podania:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Łososia posmaruj 3 łyżeczkami słodkiego sosu sojowego z każdej strony i ułóż na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w 200℃ z termoobiegiem przez 6 minut.
- Makaron gotuj przez minutę we wrzątku i zahartuj w zimnej wodzie. Odcedź dokładnie, wymieszaj z 1 łyżeczką słodkiego sosu sojowego oraz olejem sezamowym.
- Ogórka pokrój wzdłuż w plasterki, a następnie w cienkie długie słupki. Ananasa i melona obierz i również pokrój w cienkie słupki. Grejpfruta wyfiletuj, obierając go z białych błonek.
- Arkusz papieru ryżowego zanurz w szerokiej misce z ciepłą wodą na kilka sekund. Wyjmij i rozłóż na dużej, zwilżonej wodą desce. Ułóż po kawałku łososia, porcji makaronu, kilku kawałkach ananasa, ogórka, melona i fileciku grejpfruta. Posyp odrobiną sezamu. Zwiń sprig rollsy, zaczynając od złożenia bocznych brzegów do środka.
- Podaj z sosem do spring rollsów.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY