Fresh spring rolls z tofu z sosem Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Podstawą tajskich dań jest sos.  Nasz szef kuchni przygotował dla Was pyszne fresh spring rolls z warzywami tofu i aromatycznym sosem od Ros Thai Thai. Jest to pomysł na lekkie danie idealne na każdą porę roku.

Ilość porcji

Liczba porcji

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Spring Rolls:

  • 8 płatów papieru ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 200g kiełek fasoli Mung
  • Sos do spring rolls do podania
  • 3 liście sałaty np. lodowej
  • 1 czerwona cebuli pokrojona w cienkie piórka
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki
  • 1 mała czerwona papryka pokrojona w słupki
  • 1 ogórek pokrojony w słupki
  • 100 g tofu
  • Kilka łyżek czerwonej kapusty okrojonej w piórka
  • kilka gałązek kolendry

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pokrój paprykę, ogórka, marchewkę i kapustę w cienkie słupki.
  2. Pokrój cebulę w piórka i zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego.
  3. Tofu pokrój wzdłuż na plastry, usmaż je na złocisty kolor.
  4. Papier ryżowy zanurz w miseczce z wodą, połóż na desce. Układaj kolejno: sałatę, tofu, marchew, kapustę, ogórka, paprykę, cebulę i kolendrę.
  5. Zwiń w rulonik o szczelnie zamkniętych na brzegach.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY