Chrupiące spring rollsy z kurczakiem i mango Jakjalubiejesc

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Jak ja lubię jeść w ramach przywoływania wiosny przygotowała dla Was lekką i bardzo chrupiącą wersję spring rollsów podaną ze słodko-pikantnym sosem Ros Thai Thai, który pasuje do nich idealnie. Koniecznie zobaczcie przepis krok po kroku Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • Sos do sajgonek Ros Thai Thai
  • 1 szklanka panierki panko House of Asia
  • 7 sztuk papieru ryżowego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 1 ogórek zielony
  • 1 duża marchewka
  • Kilka listków sałaty np. Lodowej
  • 1/2 mango

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pierś z kurczaka oczyść i pokrój w cienkie paski ok. 7 sztuk. Przypraw je czosnkiem, słodką papryką, solą, pieprzem. Obtocz w mące, jajku i panierce panko. Smaż na złoto i odsącz na ręczniku papierowym.
  2. Papier ryżowy połóż na desce i zwilż go wodą. Ułóż na nim sałatę, pokrojone w paski awokado, kurczaka, marchewkę i ogórka w słupkach. Zwiń jak krokiety czy roladki.
  3. Spring rollsy podaj z sosem do rollsów i sajgonek RTT.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY