Chrupiące spring rollsy z kurczakiem i mango Jakjalubiejesc
Jak ja lubię jeść w ramach przywoływania wiosny przygotowała dla Was lekką i bardzo chrupiącą wersję spring rollsów podaną ze słodko-pikantnym sosem Ros Thai Thai, który pasuje do nich idealnie. Koniecznie zobaczcie przepis krok po kroku Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- Sos do sajgonek Ros Thai Thai
- 1 szklanka panierki panko House of Asia
- 7 sztuk papieru ryżowego
- 1 pierś z kurczaka
- 1/2 łyżeczki czosnku
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- Sól, pieprz
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 1 ogórek zielony
- 1 duża marchewka
- Kilka listków sałaty np. Lodowej
- 1/2 mango
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pierś z kurczaka oczyść i pokrój w cienkie paski ok. 7 sztuk. Przypraw je czosnkiem, słodką papryką, solą, pieprzem. Obtocz w mące, jajku i panierce panko. Smaż na złoto i odsącz na ręczniku papierowym.
- Papier ryżowy połóż na desce i zwilż go wodą. Ułóż na nim sałatę, pokrojone w paski awokado, kurczaka, marchewkę i ogórka w słupkach. Zwiń jak krokiety czy roladki.
- Spring rollsy podaj z sosem do rollsów i sajgonek RTT.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY