Tteokbokki

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 47

Brak głosów do tej pory.

Szybkie, ostre i niezwykle smaczne – koreańskie kluski ryżowe w sosie Tteokbokki to propozycja dla miłośników pikantnych smaków. Można je podać z mozzarellą dla łagodniejszego efektu.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

5 minut

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie Klusek ryżowych Tteokbokki (z dołączonym sosem)
  • 130 ml wody
  • 25 g szczypiorku drobno pokrojonego
  • Opcjonalnie garść tartej mozzarelli do podania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej wodę, dodaj kluseczki ryżowe oraz dołączony sos z opakowania.
  2. Całość smaż na średnim ogniu przez 3–4 minuty, intensywnie mieszając, aż sos zgęstnieje i dokładnie pokryje kluski.
  3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem i od razu podawaj.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY