Sałatka z orzechowym sosem satay

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 35

Brak głosów do tej pory.

Ta sałatka z sosem satay to hit, jeśli chcesz jeść zdrowo, ale nie nudno. Mnóstwo warzyw, chrupiący makaron, orientalne przyprawy i delikatna ostrość – idealne połączenie na szybki posiłek!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż mięso. Dopraw sosem ostrygowym, pastą z czosnku, imbiru i chili oraz przyprawą kuchni chińskiej. Dodaj pokrojoną dymkę.
  2. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej zimną wodą, potnij na mniejsze kawałki i przełóż do miski z mięsem.
  3. Grzyby mun zalej wrzątkiem na około 10 minut. Odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa pokrój w słupki o długości 3-4 cm. Składniki przełóż do miski z makaronem i mięsem. Polej całość sosem satay i dokładnie wymieszaj. Posyp ulubionymi ziołami.

TIP: Aby przygotować sałatkę bardziej w stylu fit, użyj mięsa z piersi indyka lub kurczaka.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY