Jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Szybki smak Azji w 10 minut! Przygotuj wyjątkowe jednogarnkowe noodle z masłem orzechowym i chrupiącym chili w zaledwie 10 minut. Idealne dla zabieganych, którzy pragną zasmakować w pysznej, zdrowej kuchni! Za przepis dziękujemy pysznekadry.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

• 150g Makaronu instant House of Asia
• 1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia
• 2 łyżki Sosu sojowego House of Asia
• 2-3 łyżeczki Chrupiącego chili w oleju Yipin Agro
• 1 duża marchewka, pokrojona w plasterki
• 200 g groszku cukrowego
• 2-3 gałązki pak choi
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżeczki pasty gochujang
• 2 łyżeczki syropu klonowego
• 2 łyżki masła orzechowego
• 2 łyżeczki soku z limonki
• 750 ml wody
• Świeża kolendra do dekoracji
• Cebula dymka do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Do garnka wrzuć makaron instant. Dodaj pokrojoną marchewkę, groszek cukrowy i pak choi.
2. Dorzuć łyżeczkę imbiru, drobno posiekany czosnek, pastę gochujang, masło orzechowe, syrop
klonowy oraz sos sojowy.
3. Całość zalej wodą i gotuj przez około 10 minut, aż makaron będzie miękki, a warzywa delikatnie
się ugotują.
4. Podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą, cebulą dymką oraz sezamem.
5. Najważniejszy składnik – chrupiące chili w oleju – użyj do dekoracji zupy tuż przed podaniem.
6. Na koniec skrop zupę sokiem z limonki.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY