Udon stir-fry w sosie orzechowym Ros Thai Thai
SKŁADNIKI
100 g Makaronu świeżego udon House of Asia
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
100 g Sosu Satay Ros Thai Tai
150 g piersi z kurczaka
1 łyżka posiekanej dymki
1 mała papryczka chili drobno pokrojona
1/2 cebuli pokrojonej w piórka
2 łyżki oleju do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Kurczaka pokrój w cienkie paski, zamarynuj w sosie sojowym i odstaw na 10 minut.
- Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka i smaż przez 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj pastę z czosnku oraz makaron. Całość delikatnie wymieszaj z sosem satay.
- Danie przełóż na talerz, posyp dymką i papryczką chili.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY