Wołowina po tajsku z sosem śliwkowym Ros Thai Thai Fotografkaa
SKŁADNIKI
Marynata:
1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
1 łyżka Sosu śliwkowego Ros Thai Thai
1 łyżka papryki słodkiej
pieprz
Pozostałe:
300 g Udźca wołowego pokrojonego w plasterki
1 Papryka czerwona pokrojona w paski
1 Papryczka chili czerwona świeża
1/3 szklanki wody lub bulionu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce rozmieszaj ze sobą składniki marynaty, wrzuć do niej mięso i odstaw minimum na 1 h.
- Rozgrzej woka. Dodaj mięso i szybko przesmaż. Dodaj około 1/3 szklanki wody lub bulionu mięsnego. Duś 20 minut po czym dodaj paprykę i duś kolejne 10 min.
- Danie podawaj z ulubionym makaronem lub ryżem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY