Koreańskie Bulgogi z wieprzowiną z ryżem jaśminowym Lotus Jakjalubiejesc

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 54

Brak głosów do tej pory.

Razem z Moniką Jakjalubiejesc w zaledwie 5 krokach zrobisz niezwykle aromatyczne bulgogi z puszystym ryżem jaśminowym Lotus. Sprawdź i przekonaj się jakie to pyszne i proste!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min + 1h marynowania mięsa

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Pasta Bulgogi House of Asia 

2-3 łyżki Sezamu jasnego House of Asia

1 duża szklanka Ryżu jaśminowego Lotus 

500 g polędwiczki wieprzowej (możesz użyć także wołowiny, owoców morza czy tofu)

1 duża marchew pokrojona w cienkie paski

2 szalotki pokrojona w słupki

3 łyżki oleju

1/2 szklanki wody

pęczek posiekanego szczypiorku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Polędwiczkę pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do miski wraz z pastą Bulgogi. Całość wymieszaj i odstaw na ok. godzinę do zamarynowania.

2. W tym czasie ugotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.

3. Zamarynowane mięso przełóż na rozgrzany na patelni olej i smaż bez odwracania kilka minut (mięso się zarumieni), a następnie przewróć i dodaj marchew z cebulą. Całość wymieszaj.

4. W międzyczasie możesz dodać 1/2 szklanki wody i całość wymieszać do odparowania płynu. Przygotowywanie mięsa na patelni powinno trwać około 10-15 minut.

5. Ryż wyłóż na półmiski, a następnie wieprzowinę Bulgogi. Całość posyp sezamem i szczypiorkiem. Smacznego!

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY