Pad Thai z kurczakiem i tofu
SKŁADNIKI
100 g Bezglutenowego makaronu ryżowego 5mm House of Asia
2-3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 drobno posiekane ząbki czosnku
60-80 ml Sosu Pad Thau Ros Thai Thai
60 g piersi z kurczaka
50 g tofu pokrojonego w kostkę
1 cebula czerwona pokrojona w kostkę
1 jajko
3 łyżki oleju
4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki
2 łyżki mielonych orzeszków ziemnych
½ limonki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przepłucz go pod zimną wodą.
- Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj kurczaka, tofu, potem rozmącone jajko i poczekaj, aż się zetnie. Następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron, sos pad thai i całość dokładnie wymieszaj.
- Gotowe danie posyp dymką, orzeszkami i skrop sokiem z limonki.
TIP: Jeżeli lubisz nutę ostrości, posyp danie płatkami chili.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY