Pad Thai z kurczakiem i tofu

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.9 / 5. Ilość głosów: 54

Brak głosów do tej pory.

Klasyka gatunku — czyli Pad thai z kurczakiem i tofu. Dzięki sosowi do Pad Thaia Ros Thai Thai, który ma w sobie idealnie skomponowane składniki — zrobisz to danie w dosłownie 10 min. Czas start 🙂

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

100 g Bezglutenowego makaronu ryżowego 5mm House of Asia

2-3 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 drobno posiekane ząbki czosnku

60-80 ml Sosu Pad Thau Ros Thai Thai 

60 g piersi z kurczaka

50 g tofu pokrojonego w kostkę

1 cebula czerwona pokrojona w kostkę

1 jajko

3 łyżki oleju

4 łyżki zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki

2 łyżki mielonych orzeszków ziemnych

½ limonki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przepłucz go pod zimną wodą.
  2. Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj kurczaka, tofu, potem rozmącone jajko i poczekaj, aż się zetnie. Następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron, sos pad thai i całość dokładnie wymieszaj.
  3. Gotowe danie posyp dymką, orzeszkami i skrop sokiem z limonki.

TIP: Jeżeli lubisz nutę ostrości, posyp danie płatkami chili.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY