Karkówka w marynacie Gochujang

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 49

Brak głosów do tej pory.

Marynata gochujang to jeden z kluczowych, niezastąpionych składników do dań kuchni koreańskiej. Karkówka w tej marynacie będzie nie tylko prze smaczna, ale również bardzo delikatna i krucha. To doskonała pozycja na grilla.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Połącz ze sobą w misce 40 g marynaty gochujang, olej, orzeszki, cebulę oraz pastę z czosnku, imbiru i chili, pastę z chili, następnie przełóż do niej mięso i dokładnie wymieszaj.
  2. Na rozgrzanej patelni usmaż mięso na rumiany kolor, dodaj pozostałą marynatę gochujang, wymieszaj i podgrzej przez chwilę.
  3. Gotowe danie posyp szczypiorkiem oraz kiełkami groszku.

TIP: Danie najlepiej podawać z ugotowanym wcześniej ryżem i kimchi.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY