Karkówka w marynacie Gochujang
SKŁADNIKI
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
- 80 g Marynaty do mięsa wieprzowego Gochujang Bulgogi BBQ O’Food
- 500 g karkówki pokrojonej w cienkie plastry
- 1 cebula drobno pokrojona
- 50 g kiełków z zielonego groszku
- 2 łyżki orzeszków ziemnych rozdrobionych
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki szczypioru drobno pokrojonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Połącz ze sobą w misce 40 g marynaty gochujang, olej, orzeszki, cebulę oraz pastę z czosnku, imbiru i chili, pastę z chili, następnie przełóż do niej mięso i dokładnie wymieszaj.
- Na rozgrzanej patelni usmaż mięso na rumiany kolor, dodaj pozostałą marynatę gochujang, wymieszaj i podgrzej przez chwilę.
- Gotowe danie posyp szczypiorkiem oraz kiełkami groszku.
TIP: Danie najlepiej podawać z ugotowanym wcześniej ryżem i kimchi.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY