Składniki
liście alg morskich Nori (Porphyra yezoensis) 56 %, olej kukurydziany, olej SEZAMOWY, sól, wzmacniacze smaku: E 621, E 635.
Witaminy i składniki mineralne
Chipsy Nori prażone w oleju sezamowym to chrupiąca przekąska popularna w Japonii. Są stosunkowo niskokaloryczne i niskotłuszczowe, jak również bogate w składniki odżywcze, w tym witaminy (takie jak witamina A, C oraz witaminy z gr. B), składniki mineralne (głównie jod, potas, żelazo), a także błonnik oraz białko, co sprawia, że są że stały się zdrową alternatywą dla tradycyjnych, tłustych i niezdrowych chipsów.
Chipsy nori można jeść jako przekąskę, a pokruszone są doskonałym dodatkiem do dań np. do sałatek, zup lub makaronów, dodają im smaku i chrupiącej tekstury. Odpowiednie dla wegan i wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej.
Składniki
liście alg morskich Nori (Porphyra yezoensis) 56 %, olej kukurydziany, olej SEZAMOWY, sól, wzmacniacze smaku: E 621, E 635.
Witaminy i składniki mineralne