Fresh spring rolls z tofu z sosem Ros Thai Thai
Podstawą tajskich dań jest sos. Nasz szef kuchni przygotował dla Was pyszne fresh spring rolls z warzywami tofu i aromatycznym sosem od Ros Thai Thai. Jest to pomysł na lekkie danie idealne na każdą porę roku.
SKŁADNIKI
Spring Rolls:
- 8 płatów papieru ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 200g kiełek fasoli Mung
- Sos do spring rolls do podania
- 3 liście sałaty np. lodowej
- 1 czerwona cebuli pokrojona w cienkie piórka
- 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki
- 1 mała czerwona papryka pokrojona w słupki
- 1 ogórek pokrojony w słupki
- 100 g tofu
- Kilka łyżek czerwonej kapusty okrojonej w piórka
- kilka gałązek kolendry
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pokrój paprykę, ogórka, marchewkę i kapustę w cienkie słupki.
- Pokrój cebulę w piórka i zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego.
- Tofu pokrój wzdłuż na plastry, usmaż je na złocisty kolor.
- Papier ryżowy zanurz w miseczce z wodą, połóż na desce. Układaj kolejno: sałatę, tofu, marchew, kapustę, ogórka, paprykę, cebulę i kolendrę.
- Zwiń w rulonik o szczelnie zamkniętych na brzegach.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY