Składniki
czosnek, szalotka, całkowicie utwardzony olej z nasion palmy oleistej, trawa cytrynowa, czerwone chili 7 %, sól, galangal, kumin, kolendra, kurkuma
Autentyczne tajskie danie w 15 minut! Żółte curry to niezwykle aromatyczne danie. Składa się z mieszanki przypraw (chili, trawa cytrynowa, galangal, czosnek, szalotka, curry) w postaci pasty zamkniętej w saszetce. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Stanowi bazę bardzo popularnego, aromatycznego dania. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa (np. pieczarki, paprykę, cukinię) oraz mięso, najczęściej wieprzowinę lub drób. Saszetka wystarcza do przygotowania dania dla od 2 do 10 osób – w zależności od preferowanego stopnia ostrości. Dania curry mają swoje korzenie w Azji, ale są znane i cenione na całym świecie. To synonim egzotyki i doskonałej kuchni. Są bardzo łatwe w przygotowaniu.
Składniki
czosnek, szalotka, całkowicie utwardzony olej z nasion palmy oleistej, trawa cytrynowa, czerwone chili 7 %, sól, galangal, kumin, kolendra, kurkuma