Kochamy zarażać ludzi pasją do gotowania i łączenia różnych smaków, dlatego miło nam poinformować, iż w ubiegły weekend mieliśmy przyjemność gościć u nas zwycięzców konkursu organizowanego wspólnie przez markę House of Asia i National Geographic, w którym główną nagrodą były warsztaty kuchni chińskiej.
Poprowadził je nasz szef kuchni Jarek Owczarczyk, a uczestnicy mieli możliwość poznania i ugotowania wspólnie trzech potraw bazujących na produktach marki House of Asia: aromatycznej zupy z karkówką, kaczki po pekińsku i błyskawicznego makaronu chow mein z kurczakiem. Cieszymy się, że mieliśmy możliwość zorganizowania warsztatów i przekazania uczestnikom nie tylko tajników kuchni chińskiej, ale i wskazówek jak azjatyckie produkty w prosty sposób wpleść w codzienne menu.
Dziękujemy naszym kursantom i życzymy im odkrywania nowych smaków, nie tylko tych chińskich!
Zobaczcie krótką fotorelację z warsztatów
Zdjęcia:
Daniel Ptak
Ania Ptak
Sezonowy_bakcyl
Tehitta