W dniu 28.06.2021 odbyły się warsztaty kulinarne przeprowadzone we współpracy pomiędzy Ambasadą Tajlandii, Qatar Airways oraz De Care Group. Warsztaty miały na celu przybliżenie uczestnikom tajników kuchni tajskiej oraz pokazanie, że jest ona smaczna, prosta, a przede wszystkim łatwo dostępna dla każdego.
Menu przygotowane pod okiem tajskiego szefa kuchni składało się z 4 dań oraz jednego dania degustacyjnego – Massaman curry, wykonanego przez naszego kucharza. Uczestnicy od podstaw stworzyli takie dania jak sałatka Lab Kai, zupa Tom Yum, Pad Thai oraz Mango Sticky Rice. Łącząc się w kilka grup, samodzielnie kroili i siekali składniki oraz uczyli się nowych technik kulinarnych, głęboko angażując się w cały proces przygotowywania dań i jednocześnie świetnie się przy tym bawiąc.
Menu oraz przygotowane dania spotkały się z ogromnym uznaniem nie tylko uczestników, ale również Ambasadora Tajlandii w Polsce – J.E. Chettaphan’a Maksamphan’a oraz wszystkich tajskich gości.
Całość warsztatów przebiegła w domowej, radosnej atmosferze pozwalając wszystkim na wyjątkowe spędzenie czasu, które przyniosło im kulinarne umiejętności oraz pozwoliło poznać nowe, oryginalne smaki.