Zupa pomidorowa z nutą fantazji
Sprawdź nasz przepis na błyskawiczną zupę pomidorową z azjatycką nutą fantazji. W składzie znajdziecie bezglutenowy makaron ryżowy oraz pastę czosnek imbir chili, która nada zupie pysznego smaku i aromatu. Do dzieła!
SKŁADNIKI
- ½ opakowania makaronu ryżowego 5 mm
- 1 łyżka pasty czosnek, imbir chili
- 1 l bulionu drobiowego
- 120 g marchewki pokrojonej w kostkę
- 60 g pietruszki pokrojonej w kostkę
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 500 g pomidorów, bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Opcjonalnie:
- drobno posiekana natka pietruszki do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W garnku na maśle podsmaż cebulę, marchewkę oraz pietruszkę przez 5 minut. Następnie dodaj pomidory i smaż przez kolejne 4 minuty.
- Wlej bulion i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
- Zupę zmiksuj na gładką konsystencję, dopraw do smaku solą, pieprzem i pastą imbir, czosnek chili.
- Zupę podawaj z ugotowanym makaronem ryżowym.
TiP: Aby nadać zupie chrupkości dodaj odsączone pędy bambusa.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY