Zupa krem marchewkowy z czerwonym curry i pietruszkowym pesto

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 120

Brak głosów do tej pory.

Zupa krem marchewkowy z nutą egzotyki to wyjątkowa propozycja dla miłośników intensywnych smaków. Główną rolę w tej zupie gra pasta curry czerwona Kanokwan, która nadaje jej wyrazisty, pikantny charakter. Dodatek mleczka kokosowego Kara zapewnia kremową konsystencję i delikatny, subtropikalny smak, który doskonale współgra z aromatycznym pesto z pietruszki. Świeżość soku z limonki House of Asia nadaje całości orzeźwiającego wykończenia, tworząc zupę idealną na każdą porę roku.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Pesto z pietruszki:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W garnku podsmaż na maśle marchewkę, cebulę, pastę z czosnku, chili oraz pastą red curry. Wlej bulion i gotuj warzywa do miękkości, pod koniec dodaj mleczko kokosowe. Gotową zupę zmiksuj na gładką konsystencję. (gdy jest za gęsta dodaj więcej bulionu). Dopraw do smaku sokiem z limonki i sosem rybnym.
  2. Zmiksuj ze sobą wszystkie składniki na pesto.
  3. Gotową zupę podawaj z pietruszkowym pesto.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY