Zupa dyniowa z kremem kokosowym Kara

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Kremowa zupa z dyni przełamana delikatnym smakem kremu kokosowego to danie, którego nie może zabraknąć w Twoim menu. Już dziś spróbuj naszego przepisu i przekonaj się, że zupy wcale nie muszą być nudne!

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŚREDNIE

SKŁADNIKI

  • 250 ml kremu kokosowego KARA
  • Dwie łyżki soku z limonki
  • 1 mała dynia hokkaido obrana i pokrojona w kostkę
  • 2 średnie cebule pokrojone w kostkę
  • 2 małe marchewki pokrojone w plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • Sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Do żaroodpornego naczynia wyłóż dynię, cebulę, marchewkę oraz czosnek. Całość zalej odrobiną bulionu. Piecz przez 20 min.
  2. Upieczone warzywa zmiksuj, stopniowo dodając mleczko kokosowe oraz resztę bulionu, aby uzyskać kremową konsystencję. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z limonki.
  3. Do garnka przelej przygotowaną zupę i zagotuj ją.
  4. Podawaj gorącą, posypaną prażonymi pestkami dyni.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY