Zupa dyniowa z czerwonym curry i chorizo

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.3 / 5. Ilość głosów: 6

Brak głosów do tej pory.

Sięgnij po przepis na zupę dyniową z czerwonym curry na bazie mleczka kokosowego z chorizo od naszego szefa kuchni Jarka Owczarczyka. Danie zrobicie zaledwie w 35 min. Do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Warzywa ułóż na blasze do pieczenie, wymieszaj z oliwą i piecz do miękkości (około 15 minut) w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  2. Do garnka wlej bulion, dodaj upieczone warzywa, mleczko kokosowe pastę curry oraz pastę z imbiru, czosnku i chili, następnie zmiksuj całość do uzyskania gładkiej konsystencji. W razie potrzeby przetrzyj zupę przez sito.
  3. Kiełbasę chorizo wrzuć na patelnię, na średni ogień i wytop z niej tłuszcz. Gorący krem z dyni podawaj z chrupiącym chorizo i kolendrą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY