Zupa dyniowa z chipotle z kremem kokosowym Kara

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 7

Brak głosów do tej pory.

Sięgnij po przepis na aromatyczną, rozgrzewającą i pikantną zupę dyniową. Udekoruj ją mleczkiem kokosowym i podaj na halloweenowej imprezie. Za przepis dziękujemy edytadyduch.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Rozgrzej piekarnik do 190°C.
  2. Dynię przekrój na pół i usuń pestki. Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż dynię, marchewkę, ziemniaki, cebulę oraz czosnek. Wszystko polej oliwą oraz posyp pieprzem i solą. Piecz ok. 30 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
  4. Z upieczonej dyni, cebuli i czosnku ściągamy skórkę. Wszystkie warzywa przełóż do garnka, dodaj papryczkę chipotle i zalej bulionem.
  5. Blenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. Podajemy z “pajęczynkami” z mleczka kokosowego.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY