Żeberka z grilla w marynaci galbi O’Food

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Z Karoliną Smyk_w_kuchni_blog Ci się upiecze. Przepyszne, rozpływające się w ustach żeberka podane z kolbami kukurydzy będą daniem, którym zaskoczysz niejednego gościa. Za niezwykłą soczystość i miękkość mięsa odpowiada unikalna, koreańska marynata galbi O’Food o słodko-pikantnym smaku. Zobacz przepis krok po kroku >>

Ilość porcji

Liczba porcji

6

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Mięso zamarynuj w marynacie O’Food przynajmniej na godzinę (najlepiej na całą noc). Grilluj do miękkości. (U mnie temp. grilla 240 stopni 20 minut.)

2. Kukurydze posmaruj wymieszaną łyżką oleju z pastą z chili i grilluj do miękkości. Po grillowaniu posmaruj masłem wedle uznania.

3. Żeberka podawaj z kukurydzą.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY