Żeberka z grilla w marynaci galbi O’Food
Z Karoliną Smyk_w_kuchni_blog Ci się upiecze. Przepyszne, rozpływające się w ustach żeberka podane z kolbami kukurydzy będą daniem, którym zaskoczysz niejednego gościa. Za niezwykłą soczystość i miękkość mięsa odpowiada unikalna, koreańska marynata galbi O’Food o słodko-pikantnym smaku. Zobacz przepis krok po kroku >>
SKŁADNIKI
- 1 sztuka Marynaty do mięsa wołowego galbi BBQ O’Food
- 1 łyżeczka Pasty z chili House of Asia
- 1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia
- 3 kolby kukurydzy
- Płat żeberek
- masło – wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Mięso zamarynuj w marynacie O’Food przynajmniej na godzinę (najlepiej na całą noc). Grilluj do miękkości. (U mnie temp. grilla 240 stopni 20 minut.)
2. Kukurydze posmaruj wymieszaną łyżką oleju z pastą z chili i grilluj do miękkości. Po grillowaniu posmaruj masłem wedle uznania.
3. Żeberka podawaj z kukurydzą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY