Zapiekane nachos z majowasabi

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 14

Brak głosów do tej pory.

Jest nie tylko prosta, szybka, ale przy tym niesamowicie smaczna. Mientabog przychodzi ze swoim pomysłem na zapiekane nachosy z cheddarem, fasolą i różnymi warzywami. Niesamowitym dodatkiem jest tutaj sos majonezowy z wasabi S&B, sokiem z limonki i szczypiorkiem. Mniam! Koniecznie spróbujcie!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Majonez wymieszaj z sokiem z limonki, szczypiorkiem i wasabi. Powstały sos odstawiamy do lodówki.
  2. Nachosy ułóż na blaszce. Posyp je startym serem cheddar oraz opłukaną i odsączoną fasolą.
  3. Warzywa posiekaj w małą kostkę i wyłóż na wierzch.
  4. Całość zapiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  5. Upieczone danie podawaj z pokrojonym w kostkę awokado, świeżą kolendrą i sosem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY