Zapiekane nachos z majowasabi
Jest nie tylko prosta, szybka, ale przy tym niesamowicie smaczna. Mientabog przychodzi ze swoim pomysłem na zapiekane nachosy z cheddarem, fasolą i różnymi warzywami. Niesamowitym dodatkiem jest tutaj sos majonezowy z wasabi S&B, sokiem z limonki i szczypiorkiem. Mniam! Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI
- opakowanie Chipsów nachos kukurydzianych solonych Casa de Mexico
- 1 opakowanie Chipsów nachos kukurydzianych o smaku serowym Casa de Mexico
- 1 puszka Czarnej fasoli Casa de Mexico
- 1 łyżeczka Przyprawy do Taco Casa de Mexico
- 1 łyżeczka Pasty wasabi S&B
- 120 g sera cheddar
- 1 czerwona ceula
- 1 pęczek rzodkiewki
- pomidory
- 1 papryka
- Świeża kolendra
- 1 awokado
- łyżki majonezu
- Sok z połowy limonki
- ½ pęczka cienkiego szczypiorku drobno posiekanego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Majonez wymieszaj z sokiem z limonki, szczypiorkiem i wasabi. Powstały sos odstawiamy do lodówki.
- Nachosy ułóż na blaszce. Posyp je startym serem cheddar oraz opłukaną i odsączoną fasolą.
- Warzywa posiekaj w małą kostkę i wyłóż na wierzch.
- Całość zapiecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
- Upieczone danie podawaj z pokrojonym w kostkę awokado, świeżą kolendrą i sosem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY