Wytrawne gofry z musztardą Dijon

Kanapki gofrowe z przepysznymi, typowo letnimi dodatkami to pomysł na udany podwieczorek! Dzięki wykorzystaniu Mieszanki na gofry Yummity przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu, co sprawi, że więcej czasu możesz spędzić na delektowaniu się pysznym posiłkiem. Smacznego!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Dodatki na kanapki:

 

  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 50 g hummusu
  • Kilka liści jarmużu
  • 1 mały pomidor pokrojony w plastry

 

  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • ½ awokado pokrojone w plastry
  • 2 łodygi szparagów pieczonych
  • 2 jajka przepiórcze sadzone na patelni

 

  • 1 łyżeczką musztardy Dijon
  • 40 g jogurtu greckiego
  • 2 plastry cukinii grillowanej
  • Kilka liści młodej botwinki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Gofry przygotuj według bazowego przepisu na opakowaniu, w wersji wytrawnej. Pozostaw do wystygnięcia.
  2. Dodatki 1: Gofra posmaruj musztardą, a następnie wyłóż szpinak oraz łososia.
  3. Dodatki 2: W małej miseczce wymieszaj hummus z musztardą, a następnie posmaruj gofry powstałą mieszanką. Na wierzch gofra połóż jarmuż oraz plastry pomidora.
  4. Dodatki 3: Gofra posmaruj musztardą, a następnie wyłóż łodygi szparagów, jajka sadzone oraz plastry awokado.
  5. Dodatki 4: W małej miseczce wymieszaj jogurt z musztardą, a następnie posmaruj gofry powstałą mieszanką. Na wierzch gofra połóż liście botwinki oraz cukinię.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY