Wołowina po tajsku z sosem śliwkowym Ros Thai Thai Fotografkaa

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 56

Brak głosów do tej pory.

Szybka i smaczna wołowina z dodatkiem aromatycznego i słodkiego dodatku w postaci sosu śliwkowego Ros Tha Thai. Przygotuj to danie i przekonaj się, jakie jest pyszne! Za przepis dziękujemy Fotografka.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Marynata:

1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia

2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżka Oleju sezamowego House of Asia

1 łyżka Sosu śliwkowego Ros Thai Thai

1 łyżka papryki słodkiej

pieprz

Pozostałe:

300 g Udźca wołowego pokrojonego w plasterki

1 Papryka czerwona pokrojona w paski

1 Papryczka chili czerwona świeża

1/3 szklanki wody lub bulionu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce rozmieszaj ze sobą składniki marynaty, wrzuć do niej mięso i odstaw minimum na 1 h.
  2. Rozgrzej woka. Dodaj mięso i szybko przesmaż. Dodaj około 1/3 szklanki wody lub bulionu mięsnego. Duś 20 minut po czym dodaj paprykę i duś kolejne 10 min.
  3. Danie podawaj z ulubionym makaronem lub ryżem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY