Wege curry z jackfruitem i szparagami Mientablog
Co powiecie na wegetariańskie curry w letnim wydaniu? Mienta.blog przychodzi z propozycją nie do odrzucenia. Do dania dodaje jeszcze cukinię, szparagi i jej ulubionych zamiennik mięsa, czyli zielonego jackfuita. W połączeniu z mleczkiem Kara i zieloną pastą House of Asia smakuje wprost wybornie!
SKŁADNIKI
- 1 puszka Zielonego jackfruita Quality Food
- 65 ml Kremu kokosowego 24-26% Kara
- 2 łyżki Zielonej pasty curry House of Asia
- 1 łyżka Przyprawy curry House of Asia
- 1 łyżka oliwy
- 1 posiekana cebula
- 1 zielona cukinia pokrojona w kostkę
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 1 szklanka zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
- 600 ml passaty pomidorowej
- 100 g ugotowanego ryżu baasmati lub jaśminowego
- Cząstki cytryny
- Świeża kolendra
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na oliwie podsmażamy cebulę wraz z pastą curry.
- Dodaj cukinię, szparagi, odsączonego i opłukanego jackfruita, groszek i przyprawę curry.
- Duś całość około 7-8 minut, po czym dodaj passatę pomidorową i krem kokosowy. Duś 15 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
- Gotowe curry podaj z cząstkami cytryny, świeżą kolendrą i ugotowanym ryżem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY