Wege curry z jackfruitem i szparagami Mientablog

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Co powiecie na wegetariańskie curry w letnim wydaniu? Mienta.blog przychodzi z propozycją nie do odrzucenia. Do dania dodaje jeszcze cukinię, szparagi i jej ulubionych zamiennik mięsa, czyli zielonego jackfuita. W połączeniu z mleczkiem Kara i zieloną pastą House of Asia smakuje wprost wybornie!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Na oliwie podsmażamy cebulę wraz z pastą curry.
  2. Dodaj cukinię, szparagi, odsączonego i opłukanego jackfruita, groszek i przyprawę curry.
  3. Duś całość około 7-8 minut, po czym dodaj passatę pomidorową i krem kokosowy. Duś 15 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
  4. Gotowe curry podaj z cząstkami cytryny, świeżą kolendrą i ugotowanym ryżem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY