Wegańskie ptasie mleczko z tapioką Warzywy
Prosty deser w 35 minut? Nie ma sprawy! Warzywy przychodzi z przepisem na wegańskie ptasie mleczko, zrobione z agaru, mleczka kokosowego i tapioki. Od zjedzenia tych pyszności dzieli Was tylko 6 kroków.
SKŁADNIKI
- puszka Mleczka kokosowe BIO 17-19% House of Asia
- 50 g Tapioki pereł QF
- 5g Agar Agar QF
- 3 łyżki cukru
- 50ml wody
- 150g czekolady deserowej
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mleczko kokosowe podgrzej do całkowitego połączenia się z cukrem. Podziel na dwa garnuszki w proporcji 1:3.
- W małej miseczce lub szklance namocz agar agar w wodzie.
- Większą część mleczka kokosowego zagotuj i wsyp tapiokę. Gotuj około 20 min, co chwilkę mieszając. Pod koniec gotowania tapioki zagotuj pozostałe mleczko kokosowe w drugim garnuszku i dodaj agar agar.
- Gotuj około 3-4 minuty i dodaj do garnka z tapioką. Całość porządnie wymieszaj do połączenia i przelej do silikonowej foremki. Odstaw do lodówki do schłodzenia.
- Gdy masa jest już zimna, pokrój ją w kostki lub paseczki.
- Czekoladę wraz z olejem kokosowym rozpuść w kąpieli wodnej i oblej nią białe kosteczki na kratce.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY