Wegańska panna cotta z pulpą z marakui Kos_artphoto

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Brakuje Ci pomysłu na deser? Przygotuj pyszną wegańską panna cottę z przepisu Karoliny Kos! Przygotowanie jest dziecinnie proste, a dodatkowo potrzebujesz wyłącznie 6 składników. Do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

10 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W misce wymieszaj 1/3 kremu kokosowego ze skrobią ziemniaczaną.
  2. Do rondelka wlej pozostały krem, dodaj agar, cukier oraz pastę waniliową. Pozostałe mleczko wlej do rondelka, dodaj agar, słodzik i pastę waniliową. Zagotuj, a następnie dodaj mieszankę mleczka i skrobi. Dokładnie wymieszaj całość, doprowadź do wrzenia i odstaw.
  3. Gdy masa nieco przestygnie, przelej ją do sylikonowych foremek lub szklanek. Gdy deserki się wystudzą wstaw je do lodówki na 2 godziny.
  4. Gotową panna cottę podawaj polaną pulpą z marakui.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY