Wegańska galaretka truskawkowa z agar agar

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Znakomita, domowa galaretka ze świeżych truskawek to świetny dodatek do ciast oraz deserów. Doskonale sprawdzi się również jako samodzielna przekąska. Dzięki dodatkowo w pełni roślinnego agar agar, jest odpowiednia dla wegan. Smacznego!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do podania:

  • Sezonowe owoce
  • Listki świeżej mięty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Truskawki umyj i obierz z szypułek, a następnie przełóż je do wysokiego naczynia. Dodaj cukier oraz sok z limonki i zmiksuj na gładką konsystencję .
  2. Mus z truskawek przełóż do rondla, a następnie dodaj agar agar i na średnim ogniu doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
  3. Delikatnie ostudzony mus przelej do foremek i wstaw do lodówki na około 40 minut.
  4. Gotowe galaretki podawaj ze świeżymi sezonowymi owocami oraz miętą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY