Warzywa grillowane z sosem BBQ

Soczyście aromatyczne warzywa w delikatnej glazurze z sosu BBQ to doskonały sposób na wegetariańskie danie w amerykańskim stylu! Mogą być zarówno samodzielnym posiłkiem, jak również dodatkiem do grillowanych mięs. Smacznego!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki sosu BBQ
  • 1 bakłażan pokrojony w plastry
  • 1 cukinia pokrojona w plastry
  • 3 kolorowe papryki pokrojone w szerokie paski
  • 1 kolba kukurydzy przekrojona na 4 części
  • 1 łyżka suszonego oregano

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Do miski włóż pokrojone warzywa, polej je sosem BBQ oraz posyp oregano. Dokładnie wymieszaj całość, a następnie odstaw do zamarynowania na 15 minut.
2. Rozgrzej grill, a warzywa rozłóż na tacce do grillowania. Grilluj do miękkości.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY