Vergery grillowane w azjatyckim stylu

Wegetariańska wersja popularnego fast-foodu z udziałem soczystych vergerów od Yummity! Dodaj pełną białka pastę z fasoli oraz swoje ulubione warzywa i stwórz pyszną kanapkę, którą zapragniesz jeść codziennie!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 minut

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie mixu do vergerów, ulubiony smak
  • 4 łyżki pasty z fasoli
  • 4 bułki do burgerów
  • 4 liście sałaty
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 1 czerwona cebula pokrojona w krążki
  • Ulubiony sos do burgerów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Masę na vergery przygotuj według wskazań na opakowaniu.
2. Rozgrzej grill, a następnie rozłóż vergery na ruszcie i grilluj po 3 minuty z każdej strony.
3. Rozkrojone bułki podpiecz na grillu lub suchej patelni. Spody posmaruj pastą z fasoli, a następnie ułóż kolejno: sałatę, vergera, pomidora i cebulę. Całość polej ulubionym sosem i przykryj bułką.

Polecane sosy:
Sriracha
BBQ
Musztarda Dijon

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY